10-28-2017، 12:59 AM
با رسیدن فصل پاییز و پیداشدن سر و کله کدو حلوایی، صدها دستور پخت متنوع و پرفایده آشپزی، این محصول بینظیر طبیعت را به سر سفره های ما می آورد. یکی از این دستور پخت ها، سوپ کدو حلوایی هست که با شروع سرما، بسیار دلچسب است.
کدو حلوایی منبع غنی ویتامین های C و E , بتاکاروتن است که همگی خاصیت آنتی اکسیدانی دارند و از بروز سرماخوردگی در فصل پاییز و زمستان جلوگیری می کنند.
نکاتی برای خرید کدو حلوایی:
1. دقت کنید که رنگ کدو حلوایی قوی و پخته باشد .
2. نسبت به حجمش سنگین باشد. کدوی سبک طبیعتا توخالی است و جدار آن نازک است.
3. کدوی تنبل (معمولا کروی شکل) و کدوی حلوایی (گردن دار) هم خانواده هشتند و می توان در دستور پخت ها به جای یکدیگر استفاده شوند. دقت شود کدوی گردن دار سنگین تر است، چرا که درون گردن کدو خالی نیست.
خرد کردن کدو حلوایی:
راحت تر است ابتدا کدو حلوایی را خرد کرده و سپس پوست آن گرفته شود.
هنگام خرد کردن کدو حلوایی باید یک لایه از سطح درونی آن را بردارید زیرا الیاف زیر تخم کدو ممکن است بوی نامطبوعی به کدوی پخته بدهد. پاشیدن گرد دارچین نیز به برطرف کردن این بو کمک می کند.
مواد لازم
کدو حلوایی ۷۵۰ گرم، پوست کنده شده
سیب زمینی ۲۵۰ گرم
شیر گرم ۵۰۰ میلی لیتر
روغن زیتون ۳ قاشق غذاخوری
تره فرنگی ۲ عدد، خردشده و خوب ریز شده
عصاره گوشت نصف قاشق چایخوری
نمک به مقدار لازم
روغن را در تابه بزرگی ریخته و تره فرنگی خرد و ریز شده را به آن اضافه کرده، روی شعله ملایم به مدت ۵ دقیقه آن را هم بزنید تا نرم شود. سپس به آن سیب زمینی و کدو حلوایی را اضافه نموده و ۱,۵ لیتر آب و مقداری نمک اضافه نموده و شعله را کم کرده و برای ۴۵ دقیقه آن را می جوشانیم. در افزودن نمک، به خاطر داشته باشید عصاره گوشت هم ممکن است حاوی نمک باشد. تابه را از روی شعله برداشته و کنار می گذاریم تا به آرامی سرد شود.منبع : khanehvaashpazkhaneh.com
سپس مخلوط را در مخلوط کن ریخته یا با گشکوب برقی آن را له می کنیم. سپس مواد را به داخل تابه برگردانده و شیر گرم را به آن اضافه می کنیم. اجازه می دهیم مواد به آرامی گرم شود و در این حین عصاره گوشت را نیز به آن اضافه می کنیم.
توضیحات: بنا به سلیقه و طبع می توان سیب زمینی را از دستور پخت این سوپ حذف نمود و به جایش از ۱,۵ کیلوگرم کدو حلوایی استفاده نمود.
کدو حلوایی منبع غنی ویتامین های C و E , بتاکاروتن است که همگی خاصیت آنتی اکسیدانی دارند و از بروز سرماخوردگی در فصل پاییز و زمستان جلوگیری می کنند.
نکاتی برای خرید کدو حلوایی:
1. دقت کنید که رنگ کدو حلوایی قوی و پخته باشد .
2. نسبت به حجمش سنگین باشد. کدوی سبک طبیعتا توخالی است و جدار آن نازک است.
3. کدوی تنبل (معمولا کروی شکل) و کدوی حلوایی (گردن دار) هم خانواده هشتند و می توان در دستور پخت ها به جای یکدیگر استفاده شوند. دقت شود کدوی گردن دار سنگین تر است، چرا که درون گردن کدو خالی نیست.
خرد کردن کدو حلوایی:
راحت تر است ابتدا کدو حلوایی را خرد کرده و سپس پوست آن گرفته شود.
هنگام خرد کردن کدو حلوایی باید یک لایه از سطح درونی آن را بردارید زیرا الیاف زیر تخم کدو ممکن است بوی نامطبوعی به کدوی پخته بدهد. پاشیدن گرد دارچین نیز به برطرف کردن این بو کمک می کند.
مواد لازم
کدو حلوایی ۷۵۰ گرم، پوست کنده شده
سیب زمینی ۲۵۰ گرم
شیر گرم ۵۰۰ میلی لیتر
روغن زیتون ۳ قاشق غذاخوری
تره فرنگی ۲ عدد، خردشده و خوب ریز شده
عصاره گوشت نصف قاشق چایخوری
نمک به مقدار لازم
روغن را در تابه بزرگی ریخته و تره فرنگی خرد و ریز شده را به آن اضافه کرده، روی شعله ملایم به مدت ۵ دقیقه آن را هم بزنید تا نرم شود. سپس به آن سیب زمینی و کدو حلوایی را اضافه نموده و ۱,۵ لیتر آب و مقداری نمک اضافه نموده و شعله را کم کرده و برای ۴۵ دقیقه آن را می جوشانیم. در افزودن نمک، به خاطر داشته باشید عصاره گوشت هم ممکن است حاوی نمک باشد. تابه را از روی شعله برداشته و کنار می گذاریم تا به آرامی سرد شود.منبع : khanehvaashpazkhaneh.com
سپس مخلوط را در مخلوط کن ریخته یا با گشکوب برقی آن را له می کنیم. سپس مواد را به داخل تابه برگردانده و شیر گرم را به آن اضافه می کنیم. اجازه می دهیم مواد به آرامی گرم شود و در این حین عصاره گوشت را نیز به آن اضافه می کنیم.
توضیحات: بنا به سلیقه و طبع می توان سیب زمینی را از دستور پخت این سوپ حذف نمود و به جایش از ۱,۵ کیلوگرم کدو حلوایی استفاده نمود.