Parsi Coders
دندانپزشکی ترمیمی - نسخه قابل چاپ

+- Parsi Coders (http://parsicoders.com)
+-- انجمن: Software Development Programming (http://parsicoders.com/forumdisplay.php?fid=37)
+--- انجمن: Other (http://parsicoders.com/forumdisplay.php?fid=85)
+--- موضوع: دندانپزشکی ترمیمی (/showthread.php?tid=6847)



دندانپزشکی ترمیمی - mar12345 - 02-13-2018

دندانپزشکی ترمیمی
[عکس: -ترمیمی.jpg]
راه‌ کارهای درمانی در دندانپزشکی ترمیمی
برای ترمیم‌های طبیعی دندان‌های آسیب‌ دیده، دندانپزشکان راه‌های متفاوتی در دندانپزشکی ترمیمی پیش رو دارند. ترمیم‌های های مختلفی از جمله انواع کامپوزیت‌ها، ونیرها، آمالگام و ... در این حیطه می‌تواند به دندانپزشکان یاری رساند، بر خلاف گذشته که تنها از طریق مواد نقره‌ای‌ رنگ این امکان فراهم می‌شد. دندانپزشکی ترمیمی هنر دست متخصص را در نحوه پر کردن دندان‌های تخریب‌ شده به‌ خوبی نشان می‌دهد. در این تخصص روش‌هایی نیز برای پیشگیری از آسیب‌های احتمالی به بافت و ریشه دندان‌ها از جمله پوسیدگی و خرابی نیز پیش‌ بینی می‌شود. ترمیم دندان‌ها به دو صورت مستقیم و غیر مستقیم انجام می‌گیرد که هر یک از روش‌ های گفته‌ شده از خصوصیات و ویژگی‌های مختص خود برخور دارند که در ادامه به بیان هر یک از آن‌ها خواهیم پرداخت.

روش‌های ترمیم دندان در دندانپزشکی ترمیمی
در دندانپزشکی ترمیمی مهم‌ترین بخش ترمیم دندان‌هایی است که دچار آسیب‌های شدید شده‌اند. در این تخصص ترمیم دندان‌ها از دو طریق امکان‌ پذیر است که عبارت‌اند از:
  • ترمیم دندان به‌صورت مستقیم
  • ترمیم دندان به‌صورت غیرمستقیم
که در ادامه به بیان هریک از آن‌ها می‌پردازیم.

ترمیم دندان به‌ صورت مستقیم: در این روش با توجه به معاینات دندانپزشک و بررسی وضعیت دندان‌ها اگر دچار آسیب و پوسیدگی‌های مختصری بودند بعد از تراشیدن دندان آسیب‌ دیده آن را با استفاده از موادی مانند ونیر، آمالگام و کامپوزیت پر می‌کنند. در این روش که در یک جلسه نیز صورت می‌گیرد موارد پیشگیری از آسیب‌های احتمالی برای بیمار مدنظر قرار داده می‌شود.

ترمیم دندان به‌ صورت غیر مستقیم: تفاوت این روش با ترمیم مستقیم دندان در تعداد جلساتی است که فرد باید به مطب مراجعه نماید. در این روش دندان آسیب‌ دیده شناسایی می‌شود و در دو جلسه تراشیدن و قالب‌گیری دندان توسط لابراتوار انجام می‌گیرد. در جلسه دوم متخصص دندانی که در جلسه اول دندان را تراشیده داده است با مواد مناسب که تهیه نموده پر می‌کند. در روش غیر مستقیم دقت دندانپزشک و مواد استفاده‌ شده در ترمیم دندان تأثیرات فراوانی دارد.


درمان‌های زیبایی در دندانپزشکی ترمیمی
همان‌ طور که اشاره نمودیم دندانپزشکی ترمیمی اغلب به برطرف نمودن آسیب‌های دندانی از طریق روش‌های مستقیم و غیر مستقیم می‌پردازد، اما در بخش دیگری از این شاخه برای زیبایی دندان‌ها روش‌های مختلفی برای بیمار به کار می رود. در واقع در کنار روش‌های درمانی از راه‌ کارهای زیبایی نیز برای دندان نامنظم و بدرنگ استفاده می‌شود. درمان و روش‌های مختلفی برای زیبا شدن لبخند افراد وجود دارد که نمونه‌های آن عبارت‌اند از:
برطرف نمودن فاصله بین دندان‌ها: دندان‌هایی که با مقداری فاصله از هم قرار گرفته‌ اند نه‌ تنها زودتر دچار پوسیدگی و شل شدن می‌شوند بلکه در زمان خندیدن و صحبت کردن نیز در زیبایی چهره شما تأثیر خواهند داشت. متخصص دندانپزشکی ترمیمی با استفاده از لامینت های سرامیکی و همچنین کامپوزیت‌ها این فضا را کاملاً پر می‌کند تا علاوه بر پیشگیری از آسیب دندان‌ها ظاهر زیبا نیز برای آن ایجاد نمایند.
تغییر بدرنگی دندان: دندان‌های زرد و بدرنگ یکی دیگر از مواردی است که در دندانپزشکی ترمیمی و زیبایی مورد توجه متخصص قرار می‌گیرد. برای این موضوع از روش‌های متنوعی از جمله لمینت که یک پوشش سرامیکی و یا کامپوزیتی بر روی دندان‌ها به‌ خصوص دندان‌ های جلوی کشیده می‌شود، استفاده می‌شود. از روش‌های دیگری نیز برای ترمیم دندان‌ها استفاده می‌شود مانند ارتودنسی، ایمپلنت یا کاشت دندان و چند مورد دیگر.

خصوصیات مواد ترمیمی در دندانپزشکی ترمیمی
در دندانپزشکی ترمیمی و زیبایی برای بهبود در وضعیت و ظاهر دندان‌های آسیب‌ دیده از مواد خاص استفاده می‌شود که می‌توان به آمالگام و همچنین کامپوزیت اشاره نمود.
آمالگام: یکی از موادی که مدت‌هاست در دندانپزشکی ترمیمی از آن برای پر کردن دندان‌ها استفاده می‌شود آمالگام است. این ماده خمیری که از مقداری جیوه و همچنین نقره، قلع و فلز مس ایجاد می‌شود در طی واکنش‌های شیمیایی در کمتر از چند ثانیه استحکام یافته و سفت می‌شود. متخصص دندانپزشکی ترمیمی با تجربه و سرعت خود باید بعد از تراشیدن دندان پوسیده این ماده را در حفره جاسازی نماید. این ماده از رنگ نسبت تیره ای برخوردار است که امکان شکستن آن در اثر ایجاد ضربه یا خوردن مواد غذایی سخت وجود دارد. جیوه به‌ کار رفته در آن نیز طبق گفته محققان سمی و خطرناک است البته برخی اعتقاد دارند پس از محکم شدن این ماده جیوه و خطرات آن در دهان از بین می‌رود.
کامپوزیت: در مقابل مواد آمالگام نوعی جدیدی از پرکننده امروزه وارد دندانپزشکی شده‌اند که تقریباً هم رنگ دندان‌ها می‌باشند. این مواد به دلیل استحکام بالا برای پر کردن دندان‌ها بسیار گزینه مناسبی محسوب می شود، در کنار این مزیت، هم‌رنگ بودن آن می‌تواند در زیبایی دندان‌های پرکرده تأثیر فراوانی داشته باشد. ترکیب آن مانع از ایجاد و یا برگشت پوسیدگی دندان‌ها می‌شود و اغلب برای بازسازی نمودن دندان‌های قدامی و در برخی موارد دندان خلفی استفاده می‌شوند.

روش‌های مختلف در دندانپزشکی ترمیمی
قبل از اینکه به یک دندانپزشک ترمیمی مراجعه کنید باید از تخصص و تجربه او اطلاعات کافی را کسب نمایید. تخصص و تجربه کافی دندانپزشک ترمیمی تأثیر فراوانی بر نحوه درمان خواهد داشت. پزشک با معاینات و بررسی دندان‌های خراب و یا نحوه قرارگیری و همچنین رنگ دندان‌ها می‌تواند بهترین روش درمانی را برای فرد متقاضی انجام دهد چرا که در این حیطه دقت و ظرافت عمل دندانپزشک بسیار اهمیت دارد. متخصص دندانپزشکی ترمیمی با استفاده از سواد و علمی که دارد با توجه به مشکل افراد به ترمیم دندان‌های آن‌ها می‌پردازد.
اگر رنگ دندان‌های فرد مراجعه‌ کننده باعث عدم ایجاد لبخندی زیبا و دل‌نشین شود, دندانپزشک درمان‌هایی نظیر پل گذاری، گذاشتن عاج، استفاده از روکش و لمینت را برای سفید کردن رنگ دندان‌ها استفاده خواهد کرد. البته روش‌های دیگری نیز وجود دارد که بسته به تخصص دندانپزشک ترمیمی انجام خواهد شد. اگر فرد از دندان‌های ردیف و مرتب برخوردار نباشد، دندانپزشک ترمیمی انواع روش‌های ارتودنسی را به او پیشنهاد خواهد نمود و با استفاده از کاشت دندان که به ایمپلنت معروف است برای دندان‌های از دست‌ رفته جایگزین مناسبی را قرار می‌دهد. به‌ جز روش‌های گفته‌ شده موارد دیگری نیز برای بهتر کردن لبخند فرد متقاضی مد نظر قرار خواهد گرفت، مانند پروتز گونه و لب، ایجاد خط خنده و چندین مورد دیگر.

در این شاخه اغلب متخصص و دندانپزشک تمرکز خود را بر روی ایجاد لبخندی زیبا و رضایت‌بخش میگذارد. عوامل بسیاری باعث پایین آمدن کیفیت لبخند افراد می‌شود، از جمله تغییر رنگ دندان‌ها که اغلب به رنگ زرد می‌باشد. ردیف نبودن دندان‌ها، وجود فاصله در بین دندان‌ها، خط وسط دندان، از دست دادن دندان‌های جلویی و کوتاه و بلند بودن ارتفاع دندان‌ها، البته به‌ جز عارضه‌های ارائه‌ شده موارد دیگری نیز باعث اختلال در نحوه خندیدن و یا زیبا ترشدن آن می‌شود که توسط معاینات تخصصی دندانپزشک به فرد مراجعه‌ کننده گفته می‌شود؛ اما با استفاده از روش‌های مختلف در رشته دندانپزشکی ترمیمی می‌توان این مشکلات را از بین برد و یا کم کرد که در ادامه به بیان آن‌ها خواهیم پرداخت.