Parsi Coders
دوربین مدار بسته آی پی - نسخه قابل چاپ

+- Parsi Coders (http://parsicoders.com)
+-- انجمن: Other sections (http://parsicoders.com/forumdisplay.php?fid=71)
+--- انجمن: Entertaining and informative content (http://parsicoders.com/forumdisplay.php?fid=102)
+--- موضوع: دوربین مدار بسته آی پی (/showthread.php?tid=5747)



دوربین مدار بسته آی پی - mahroo456 - 10-16-2017

بررسی دوربین مدار بسته آی پی تحت شبکه
دوربین های آی پی نسل جدید دوربین های مدار بسته هستند. امروزه بازار های جهانی تمایل زیادی به دوربین های دیجیتال نشان داده است. این دوربین ها همانگونه که از نامشان پیداست از امواج کاملاً دیجیتال برای تحلیل و ارسال داده های تصویر و صدا استفاده می کنند. یعنی برخلاف دوربین های آنالوگ, این دوربین ها از همان ابتدای دریافت تصاویر امواج را دیجیتال می کنند. ضمن بکار گیری امواج دیجیتال, آنها تحت بستر شبکه کنترل و مرتبط می شوند. هر دوربین مدار بسته همانند یک وسیله در شبکه عمل می کند و به وسیله شناسه شبکه ip و در قالب الگوها و قوانین شبکه به مرکز کنترل متصل می گردد. همین ویژگی تحت شبکه بودن این نوع دوربین مدار بسته مزایای زیادی برای آن به همراه آورده است که عبارتند از:

کیفیت بالای تمام دیجیتال
امکان استفاده بهینه از کابل های ارتباطی
امکان ارتباط بیسیم با امنیت و کیفیت بالا
امکان ارسال همزمان تصویر, صدا و برق در بستر شبکه
معایب دوربین های آی پی

قیمت بالای این نوع دوربین مدار بسته
محدودیت پهنای باند
دوربین های تحت شبکه ارتباط نزدیکی با شبکه جهانی اینترنت دارند. می توانند از شبکه داخلی به شبکه اینترنت متصل شوند و یا حتی مستقل از شبکه داخلی به اینترنت مرتبط شده و از آن طریق کنترل شوند.

برای ضبط تصاویر آن ها دیگر نیازی به dvr نیست بلکه یک دستگاه که تنها ارتباط شبکه ای ایجاد کرده و داده های دوربین های آی پی را ذخیره کند کافی است. به همین دلیل مفهوم ضبط دیجیتال جای خود را به مفهوم کاربردی تر ضبط شبکه می دهد. دستگاه ضبط تصاویر دیجیتال nvr بدین منظور مورد استفاده قرار می گیرد.

کاربرد خرید دوربین مدار بسته آی پی آنجا نمود روشن تری پیدا می کند که در پروژه های بزرگ بهینه سازی سیستم یک امتیاز محسوب می شود. اینکه چگونه تصاویر با حداقل کابل ارتباطی و با بالاترین کیفیت ممکن به مرکز نظارتی منتقل شود تنها از سیستم های تحت بستر شبکه بر می آید.
دوربین های تحت شبکه ارتباط نزدیکی با شبکه جهانی اینترنت دارند. می توانند از شبکه داخلی به شبکه اینترنت متصل شوند و یا حتی مستقل از شبکه داخلی به اینترنت مرتبط شده و از آن طریق کنترل شوند.
برای ضبط تصاویر آنها دیگر نیازی به dvr  نیست بلکه یک دستگاه که تنها ارتباط شبکه ای ایجاد کرده و داده های دوربین های آی پی را ذخیره کند کافی است. به همین دلیل مفهوم ضبط دیجیتال جای خود را به مفهوم کاربردی تر ضبط شبکه می دهد. دستگاه ضبط تصاویر دیحیتال nvr  بدین منظور مورد استفاده قرار می گیرد.

ارتباط دوربین های مداربسته بیسیم از طریق ip  بسیار مطمئن تر و امن تر است. برخلاف دوربین های آنالوگ که نگرانی است ربوده شدن تصاویر توسط هر فرد مبتدی توسط دریافت امواج آنالوگ وجود داشت در سیستم های بستر شبکه امکان کد گذاری امنیت بالایی را برای آن فراهم می کند. ضمن اینکه ارتباط بیسیم دیجیتال و تحت شبکه بدون افت کیفیت تصویر و صداست و امواج نویز بر کیفیت تصویر بی تاثیر است.

بحث دوربین های تحت شبکه آی پی همسان با بحث بر سر شبکه های کامپیوتری بسیار گسترده و پیچیده است. اما ارتباط شبکه با دوربین های آی پی هر پیشرفت مرتبط با شبکه را نیر بر دوربین ها لحاظ می کند. از آن جمله می توان به یکی از آخرین پیشرفت های شبکه یعنی power ove ethernet یا به اختصار poe اشاره کرد که این قابلیت دوربین های آی پی را نیز شامل شده است.

poe برق را در بستر شبکه می فرستد و از کابل برق جداگانه فاکتور می گیرد. در واقع دوربین های مداربسته ip با قابلیت poe تصویر ، صدا و برق را تنها از طریق همان کابل شبکه منتقل می کنند. که این یک مزیت برای سیستم های تحت شبکه بشمار می رود.
نصب دوربین مداربسته بی سیم تحت شبکه در کابین آسانسور 

یکی از روش های دیگر نصب دوربین مدار بسته در کابین آسانسور استفاده از دوربین تحت شبکه IP با قابلیت wifi می باشد. این روش می تواند در ساختمانهای کوچک با تعداد طبقات کم مورد استفاده قرار بگیرد.

نکته مهم :
به دلیل ضعیف بودن فرستنده این نوع دوربینها پیشنهاد می شود در آسانسورهای ساختمانهای بزرگ با تعداد طبقات لایزر زیاد ، از دوربین تحت شبکه  و رادیو های وایرلس برای جلوگیری از وقوع مشکلات احتمالی مانند افت سیگنال ، استفاده شود.