Parsi Coders
پدر برنامه‌نویسی c درگذشت + عکس - نسخه قابل چاپ

+- Parsi Coders (http://parsicoders.com)
+-- انجمن: Other sections (http://parsicoders.com/forumdisplay.php?fid=71)
+--- انجمن: Entertaining and informative content (http://parsicoders.com/forumdisplay.php?fid=102)
+--- موضوع: پدر برنامه‌نویسی c درگذشت + عکس (/showthread.php?tid=1044)



پدر برنامه‌نویسی c درگذشت + عکس - Amin_Mansouri - 10-15-2011

اگر دنیس ریچی نبود، شاید هیچ‌گاه رایانه‌های شخصی به این شکل در اختیار ما نبودند و هیچ‌گاه شبکه جهانی اینترنت خصوصیات و آزادی‌های نرم‌افزاری امروز را نداشت

[عکس: 33621_600.jpg]
مرگ «استیو جابز»، بنیانگذار و مدیرعامل شرکت اپل در هفته گذشته بسیار تکان‌دهنده بود اما مرگ «دنیس ریچی»، خالق زبان برنامه‌نویسی «سی» ضایعه‌ای به مراتب بزرگ‌تر است، اگرچه بسیاری حتی او را نمی‌شناسند.

به گزارش قانون، دنیس ریچی خالق زبان برنامه‌نویسی C و از اعضای سازندگان سیستم عامل یونیکس در سن ۷۰ سالگی درگذشت.

دنیس ریچی در سال‌های دهه ۶۰ و ۷۰ میلادی همراه با کسانی چون کن تامپسون، برایان برایان کرناین، داگلاس مک‌لوری و جو اوسانا سیستم عامل یونیکس را ساختند.

ریچی در «بل‌لابس» (Bell Labs) موفق شد تا زبان برنامه‌نویسی C را طراحی کند و صنعت برنامه‌نویسی رایانه در آن سال‌ها دلیل دستاوردهای ریچی به سرعت محبوب شد و باعث شد که جنبش‌های نرم‌افزار کد باز و آزاد پدید آیند.

نرم‌افزارهای آزاد در آینده باعث شدند که شبکه جهانی اینترنت را به پیش ببرند.

ریچی به زندگی کاملاً خصوصی و به دور از هیاهو عادت داشت اما دستاورد‌ها و کارهای وی برای بشر کمتر از استیو جابز نیست.

پایک همکار ریچی که خبر مگر وی را منتشر کرد دراین باره گفته است: «دنیا یک نابغه واقعی را از دست داد.»

ریچی طراحی زبان C و همکاری در ساخت یونیکس را در کارنامه خود دارد همچنین کرنل سیستم‌عامل‌های لینوکس و یونیکس، مکینتاش با زبان C نوشته شده‌اند.

تقریباً همه مرورگر‌های وب با زبان C و یا C++ نوشته شده‌اند. حتی هنگامیکه «تیم برنرز لی» نخستین ساختار شبکه جهانی وب را آزمایش می‌کرد از رایانه NexT استفاده کرد که از سیستم‌عامل یونیکس بهره می‌برد و زبان برنامه‌نویسی‌اش C بود.

اگر دنیس ریچی نبود، شاید هیچ‌گاه رایانه‌های شخصی به این شکل در اختیار ما نبودند و هیچ‌گاه شبکه جهانی اینترنت خصوصیات و آزادی‌های نرم‌افزاری امروز را نداشت.

گفتنی است که ریچی دارای بلند‌مرتبهترین مدال افتخار فناوری از کشور ایالات متحده امریکا است. وی این مدال را در سال ۱۹۹۹ میلادی از دست «بیل کلینتون» دریافت کرد.