• ¡Welcome to Square Theme!
  • This news are in header template.
  • Please ignore this message.
مهمان عزیز خوش‌آمدید. ورود عضــویت


امتیاز موضوع:
  • 7 رای - 2.14 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: PHP چیست؟
حالت موضوعی
#1
هر روز وب سایت ها گسترش پیدا میکنند و مخاطبان بیشتری را در بر میگیرند. تا به حال بیش از 125.000.000 دامنه در اینترنت ثبت شده است که نشان دهنده گسترش سریع اینترنت می باشد. با بزرگ شدن و زیاد شدن مخاطبان وب سایت ها دیگر HTML پاسخگوی نیاز مدیران وب سایت ها نبود، از این رو به زبانی نیاز بود تا بتواند مانند نرم افزارهای Dektop عمل کند و به راحتی قابل گسترش باشد. زبان هایی مانند PHP, Asp, Java و ... به وجود آمدند تا به وب سایت ها خدمت کنند. در این مقاله شما را تا حدودی با زبان برنامه نویسی PHP آشنا میکنیم و نگاه کوتاهی به تاریخچه و عمل کرد PHP خواهیم انداخت.

PHP یک زبان قدرتمند برای ساخت وب سایت های پویا است. این زبان اسکریپتی میتواند با HTML ادغام شود. php یک زبان در سمت سرور است, بدین معنا که کدهای php روی سرور تفسیر میشوند و خروجی html و یا خروجی های دیگری تولید میکند که توسط کاربر قابل مشاهده است.
php در سال 1994 توسط Rasmus Lerdorf ارایه شد. از آن زمان تا به حال تغییرات زیادی در این زبان اسکریپتی تحت لینوکس ایجاد شده است و در حال حاضر نسخه 5 آن توسط تیم گسترش دهنده php عرضه شده است. تا به امروز حدودا بیش از 35.000.000 وب سایت از این زبان برای ساخت برنامه های تحت وب خود استفاده کرده اند و به عنوان یکی از پرطرفدارترین زبان های اسکریپتی به حساب می آید.

برخی از رقبای php عبارتند از: Perl, JSP, ColdFusion و ASP.NET اما زبان php برتریهای بسیاری در مقایسه با رقیبان خود دارد مانند:
کارایی بالا، واسطه های مختلف برای سیستم پایگاه های اطلاعاتی مختلف، کتابخانه داخلی برای انجام امور متداول، هزینه پایین، امنییت بالا و ... یکی از نکات مهم زبان php مستقل از محیط کار بودن آن است، بدین صورت که در تمامی کامپیوترها و سیستم عامل ها قابل اجرا است. php روی لینوکس، ویندوز و ... به سادگی اجرا میشود.

برنامه های php را به وسیله مرورگر وب اجرا میکنیم. به وب سایتی که برنامه php در آن قرار دارد میرویم و با در خواست ما سرور کدهای php را تجزیه و تحلیل میکند و پاسخ آن را به صورت html به ما نشان میدهد. با استفاده از زبان php میتوان وب سایت هایی را ساخت که:
داده ها را از منابع مختلفی مانند بانک های اطلاعاتی و یا فایل ها جمع آوری کنند.
عناصری مثل جستجو، فروم، عضوییت، ورود و خروج کاربران، گالری عکس و ... ایجاد کرد.
سیستم پست الکترونیکی ایجاد کرد، فروشگاه آنلاین ساخت و به کاربران اجاز خرید داد و ...
به طور کلی میتوان گفت php برای وب سایت هایی مناسب است که با کاربران زیادی سر و کار داردند و به صورت مرتب به روز میشوند. شاید این نکته برای شما جالب باشد که بدانید Yahoo به عنوان یکی از هامیان php است و بسیاری از قسمت های خود را با زبان php ساخته است. از وب سایت های معروفی دیگری که از php استفاده میکنند میتوان به Google, flickr و Facebook اشاره کرد.

برنامه نویسی php معمولا به این صورت است که برنامه نویسان در یک کامپیوتر (بدون اتصال به اینترنت) برنامه خود را مینویسند، آزمایشات مقدماتی خود را روی آن انجام میدهند سپس آن را روی سرور منتقل میکنند. در بیشتر موارد برنامه نویس اطلاعات وب سایت را در داخل یک بانک اطلاعاتی قرار میدهید، اطلاعاتی مانند شناسه کاربران و کلمات عبورشان، اخبار و نوشته ها .... سپس با استفاده از php به بانک اطلاعاتی متصل میشوند و با اطلاعات آن کار میکنند. یکی از متداولترین بانک های اطلاعاتی که برای php مورد استفاده قرار میگیرد MySQL است. MySQL چندی پیش توسط شرکت Sun خریداری شد و در حال حاضر نسخه 5 آن آخرین نسخه ارایه داده شده می باشد.

همانطور که در بالا هم گفته شد در زمان نوشتن این مقاله php 5 آخرین نسخه ارایه شده توسط تیم php است (چندی پیش تیم php گسترش و پشتیبانی 4 php را به صورت رسمی کنار گذاشت). اگر بخواهیم نگاه کوتاهی به php5 بیندازیم میتوانیم به نکات زیر اشاره کنیم:
پشتیبانی کاملا مناسب از مدل شیء گرا
مدیریت آسان داده های XML
مدیریت استثنایی خطاها ...

با آمدن php 5 تحول جدیدی در php ایجاد شد به صورتی که Microsoft سازنده زبان Asp بار دیگر از رقیب خود یعنی php عقب افتاد.
شما میتوانید برای دستیابی به اطلاعات بیشتر به سایت رسمی php به آدرس اینترنتی www.php.net مراجعه نمایید.
در آخر میتوان گفت php زبانی است که وب سایت را به همان صورت که تمایل دارید میسازد و رویاهای برنامه نویسان را به حقیقت تبدیل میکند.

گروه دور همی پارسی کدرز
https://t.me/joinchat/GxVRww3ykLynHFsdCvb7eg
 
پاسخ
#2
PHP سال 1994 توسط Rasmus Lerdorf ايجاد شد و مخفف واژگان Personal Home Pages به حساب مي آيد. با گسترش قابليت ها و موارد استفاده اين زبان PHP در معناي Hypertext Preprocessor به كار گرفته شد. عبارت پيش پردازشگر (Preprocessor) بدين معني است كه PHP اطلاعات را قبل از تبديل به زبان Html پردازش مي كند.
مطابق مطالب سايت وب رسمي PHP كه در آدرس [فقط كسانی ميتوانند لينكها را مشاهده كنند كه عضو سايت باشند. ] قرار دارد، PHP زبان اسكريپتي سمت سرويس دهنده Html Embeded , Cross-Platform ,(Server-side) مي باشد.
سمت سرويس دهنده بودن PHP بدين معناست كه تمام پردازشهاي اين زبان بر روي سرويس دهنده (Server) انجام مي گيرد. يك سرويس دهنده در حقيقت يك كامپيوتر مخصوص مي باشد كه صفحات وب در آنجا نگهداري مي شوند و از آنجا به مرورگر وب كاربران منتقل مي شوند.

منظور از Cross-Platform بودن اين زبان اين است كه بروي هر سيستم و با هر سيستم عاملي از قبيل : Unix, Windows NT, Macintosh, Os/2 اجرا ميشوند. توجه كنيد كه منظور از سيستم عامل، سيستم عامل هايي مي باشند كه بر روي سرويس دهنده نصب مي شوند. PHP نه تنها قابليت اجرا بر روي هر سيستم عاملي را دارا مي باشد بلكه براي منتقل كردن برنامه هاي آن از يك سيستم عامل به سيستم عامل ديگر احتياج بــه تغييرات اندكي خواهيد داشت و حتي در بعضي از موارد بدون احتياج به هيچ تغييري مي توانيد يك برنامه به زبان php را از يك سيستم عامل به سيستم عامل ديگر منتقل كنيد.
منظور از Html embeded بودن PHP اين است كه دستورات اين زبان در بين كدهاي html قرار مي گيرند. بنابراين برنامه نويسي به زبان PHP كمي پيچيده تر از برنامه نويسي به زبان Html به حساب مي آيد.

PHP بر خلاف زبانهاي برنامه نويسي (Programming Languages) يك زبان اسكريپتي (Scripting Language) مي باشد به عبارت ديگر دستورات PHP بعد از رخداد يك رويداد (Event) اجرا مي شوند. اين رويدادها مي توانند شامل ارسال يك فرم رفتن به يك URL مشخص و يا مواد ديگر باشند متداولترين زبان اسكريپتي زبان Java Script مي باشد كه معمولا براي پاسخ به رويدادهاي كاربر در مرورگر وب بــه كار مي رود تفاوت عمده Java Script با PHP در اين است كه Java Script يك تكنولوژي سمت سرويس گيرنده (Client-side) مي باشد.
زبان هايي مانند Java Script يا PHP تفسير شونده (Interpreted) ناميده مي شوند. به عبــارت ديگر براي اجرا به يك مفسر مانند مرورگر وب احتياج دارند. اما زبانهاي برنامه نويسي مانند C يا Java بعد از ترجمه به زبان ماشين (Compile) به خودي خود قابل اجرا مي باشند.
گروه دور همی پارسی کدرز
https://t.me/joinchat/GxVRww3ykLynHFsdCvb7eg
 
پاسخ
  


پرش به انجمن:


Browsing: 1 مهمان